Uitreiking 50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-12e-boek

Peter Van de VeldeNieuwsberichten

Samen met de gemeente Ridderkerk en de Brede School Ridderkerk/Facet werkt Stichting Ravottuh aan het project ‘Ridderkerk naar Buiten’. Het project bestaat uit verschillende onderdelen: uitvoeren van 50 natuuractiviteiten bij kinderen in de buurt, innovatie wedstrijd gebruik van Ridderkerkse groengebieden, werken aan een natuurlijke speelplek in het Oosterpark en het uitgeven van het 50dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-12e-boek.
Vandaag heeft wethouder Peter Meij het eerste exemplaar van het Ridderkerkse 50dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-12e-boek uitgereikt aan Laura uit groep 4 van onze school. Laura heeft met haar ‘Eegie de Egel’ de mascottewedstrijd voor het boek gewonnen. Deze mascotte staat op iedere bladzijde in het boek.

Over het boek:
Het 50 dingen boek wordt in september 2019 uitgereikt aan alle leerlingen van de groepen 3 en 4 in Ridderkerk. Het boek stimuleert kinderen en hun ouders om meer naar buiten te gaan en ontdekkingen te doen in de natuur in en om hun eigen woonplaats. Het boek is een concept van Stichting Buitenmakelaar en wordt in verschillende gemeenten in Nederland ‘op maat’ uitgegeven. Ook in 2020 krijgen de leerlingen van de groepen 3 het boek.

Ravottuh en de Brede School organiseren in Ridderkerk verschillende activiteiten die aansluiten op het boek.
Het 50 dingenboek Ridderkerk is mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit de Provincie Zuid-Holland en Fonds Fonobori.