Meekijken in de onderbouw

Peter Van de VeldeNieuwsberichten

In groep 3 hebben wij met de ’toets opstelling’ geoefend. Vorige week gingen we bij groep 4/5 kijken hoe zij deden. Daarna gingen de kanjers er zelf mee oefenen. We maakten een rekenblad om te kijken wat we al weten en waar we nog mee gaan oefenen de komende tijd. Wat kunnen de kids al stil en hard werken, echte kanjers!

Groep 4/5 heeft een discussie gevoerd n.a.v. de stelling van het Jeugdjournaal. ‘Iedereen verdient een tweede kans’. Kinderen vonden wel dat iedereen recht heeft op een tweede kans. Wat mooi om zo’n stelling naar God te betrekken. Hoe vaak vraagt God ons om de ander te vergeven. Jezus zei in de Bijbel: zevenmaal zeventig maal. Er is ook liedje van : Tot zevenmaal zeventig maal vergeef ik de ander zijn schuld, de Heer heeft met mij ook geduld. Deze hebben we daarna nog met elkaar geluisterd. Mooie en waardevolle gesprekken zo tijdens het eten.

In groep 1/2 leren we een vlieger vouwen en proberen we de vlieger ook uit! Het publiek klapte en joelde de vliegeraar toe. Daarnaast hebben we ook in dit schooljaar de mogelijkheid om de gymzaal van onze buren (De Metronoom) te gebruiken. Wat fijn dat we met de kleuters zo dicht bij school kunnen gymmen. En wat fijn dat onze vakleerkracht gym (Juf Folyanne) wekelijks de gymles van de kleuters kan verzorgen. De kinderen deden een koprol/salto springen, badminton en pionbal.

Alle kinderen lezen elke woensdagmiddag met elkaar. Bijvoorbeeld de kinderen uit groep 5 die voorlezen aan de kleuters en dat doen ze heel goed.