Kanjers in de kleutergroepen

Peter Van de VeldeNieuwsberichten

Vorige week kwamen al Sint gesprekken op gang, maar deze week was er geen ontkomen aan. Sint komt naar Nederland en de kinderen stelden zelf al voor om aan de slag te gaan met het Sint thema.

We kwamen er maandag achter (door deel 4 van de reeks: Pakketje kwijt) dat Transportpiet het pakketje van juf Charine wel mee wil nemen, dus ons containerschip hebben we omgedoopt tot stoomboot.

Verder is de klas, mede dankzij de hulp van alle kanjers, Sint klaar. In de bouwhoek wordt de stoomboot gebouwd, bij de lego bouwen we intocht van Sint en we maken ook werkjes en werkbladen over het thema.

Vanmorgen waren er ouders op bezoek. Gezellig dat zij er waren! We deden na de dagopening een circuit voorbereidend schrijven en daarna speelden we.

Verder zijn we verder gegaan met de kanjertraining. We leren steeds meer over te vertrouwen zijn en hoe we er samen voor zorgen dat het gezellig is en blijft in de klas. En dat gaat goed! De kinderen ondernemen veel zelfstandig en kijken echt naar elkaar om en dat is fijn!