Kanjers in de kleutergroepen

Peter Van de VeldeNieuwsberichten

Het zijn een beetje gekke dagen! Dinsdag werd er gefilmd op school en moesten de kinderen hun flexibiliteit laten zien. Er werden wat dingen ter plekke aangepast, maar ze deden het zo knap!

We hadden een kanjerles waarbij we oefenden met de petten. Hoe reageer je als iemand je uitlacht? Vraag maar eens of ze het na kunnen vertellen. De  kinderen kunnen in ieder geval fantastisch acteren.

Met de regen konden we ook maar korte momenten naar buiten, snel waren alle jassen aan en konden we even buiten rennen.

In de middag kwam een echte kunstenaar kleien met ons. We maakten schaatsers met heel veel enthousiasme. De kinderen gingen geconcentreerd aan de slag en het was mooi om te zien dat er zulke verschillende schaatsers werden gemaakt! We leken allemaal zelf wel kunstenaars!

Gisteren is er bij groep 2 een voor een, een test afgenomen. De kinderen deden het top. Volgende week beginnen de cito’s voor groep 2. We hebben besproken dat er niks is om zenuwachtig voor te zijn, want het motto is: “van proberen ga je leren!” De kinderen hebben in ieder geval ontspannen de test gemaakt.

Aan het einde van de dag hebben we een complimenten ronde gemaakt en besproken hoe je complimenten geeft. Het kan zijn over hoe iemand er uit ziet, maar ook over wat iemand kan. Een paar mooie complimenten die werden gemaakt:

– jij kunt mooi tekenen
– jouw haar zit altijd mooi
– jij helpt altijd nieuwe kinderen
– jij bent heel lief
– jij kan de schuur zo goed inruimen
– jij maakt leuke grappen
– jij kan goed dansen
– jij hebt mooie ogen